Najnovije vijesti

Obnovljen rad Udruženja „Josip Broz Tito“ Gradačac

25/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Obnovljen rad Udruženja „Josip Broz Tito“ Gradačac
Udruženja građana

Izbornom skupštinom danas je u Gradačcu obnovljen rad Udruženja građana „Josip Broz Tito“. Rad udruženja, koje je osnovano još 2003. godine, oživljen je nakon inicijative Udruženja antifašista.

Učinjeno je to danas na Izbornoj skupštini, gdje su 22 delegata izabrali radna tijela Udruženja, te za predsjednika imenovali Samida Selimovića. Cijevi su njegovanje tradicije narodnooslobodilačke borbe, te lika i djela Josipa Broza Tita.

Planirana je saradnja sa sličnim udruženjima na području kantona, BiH i inostranstva, a posebne aktivnosti članovi Udruženja će u narednom periodu posvetiti izgradnji biste Josipa Broza Tita u Gradskom parku, jer jedino Gradačac u našem okruženju nema Titovu bistu, rekao je za Radio Gradačac predsjednik Udruženja Samid Selimović. Izrazio je nadu da će te aktivnosti biti završene do 6. aprila naredne godine.

Kako je danas najavljeno, članovi udruženja „Josip Broz Tito“ iz Srebrenika i Gradačca sutra će posjetiti Kumrovec, gdje će prisustvovati obilježavanju Dana mladosti.

Radio Gradačac/Foto:Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube