Najnovije vijesti

Osman Junuzović i Alma Hrnjić pobjednici uličnih trka „Mladost 2017“

30/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Osman Junuzović i Alma Hrnjić pobjednici uličnih trka „Mladost 2017“
SPORT

U organizaciji Sportskog saveza općine Gradačac u petak su održane tradicionalne ulične trke „Mladost 2017“ na kojima su nastupili učenici gradačačkih osnovnih i srednjih škola, aktivni sportisti i rekreativci.

U utrci seniora na 2.800 metara slavio je Osman Junuzović iz AK „Doboj-Istok“, aktuelni prvak Balkana na 3.000 metara s preponama. Nenad Đurić iz AK „Doboj“ bio je drugoplasirani a Belmin Mrkanović iz AK „Doboj-Istok“ je zauzeo treće mjesto u seniorskoj utrci „Mladost 2017“.

Podsjetimo, Junuzović je sredinom jula ove godine osvojio zlatnu medalju na Balkanskom atletskom prvenstvu održanom u Novom Pazaru. Ulične trke “Mladost 2017” su za Junuzovića bile još jedan dobar trening ali i prilika da se gradačačkoj publici predstavi ovaj zapaženi bh. reprezentativac.

U ženskoj konkurenciji, na stazi dužine 2.100 metara, slavila je Alma Hrnjić (AK „Novi grad“ Sarajevo). Druga je bila Mubina Hasanbašić a treća njena kolegica iz AK „Sloboda Tehnograd“ Tuzla Monika Tončević.

U utrci veterana pobjedio je Enir Sejdić, drugo mjesto pripalo je Adnanu Bristriću, dok je treći bio Amir Durgutović.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bila je Općina Gradačac a učesnicima uličnih trka dobru zabavu i zapažene sportske rezultate poželio je općinski načelnik Edis Dervišagić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube