Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.12.2023.

03/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:01, a zalazi u 16:12, obdanica traje 9:11.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 89 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Jutros je zabilježeno više kvarova na niskonaponskoj mreži. Radnici dežurne službe su na terenu u nastojanju da otklone sve kvarove i uspostave uredno napajanje električnom energijem na kompletnom području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, a radi se o slijetanju s puta.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  1 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 57 %, puše umjeren S-Z vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu umjereno oblačno sa sunčanim periodima tokom popodneva. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3 od 5 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene slabijim padavinama i osjetnijim zahlađenjem u odnosu na protekli period, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, naročito osobe sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Neophodno je umanjiti aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube