Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.12.2023.

05/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:03 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 51 pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Biberovom Polju u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost 56%, puše slab do umjeren vjetar južog smjera. Vrijeme danas malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Krajem dana i tokom noći pogoršanje vremnskih prilika sa kišom i susnježicom. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno će se sa zapada proširiti i u noćnim satima zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu. Promjena će kod osjetljivih osoba uzrokovati meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, razdražljivosti, dekoncentracije. Osjet hladnoće, pojačan većim sadržajem vlage u zraku, također će praviti probleme hroničnim bolesnicima. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube