Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.01.2024.

09/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su tri slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Zimska služba – svi lokalni putevi i gradske ulice su prohodni. Tokom noći i jutra ekipe zimske operative su sa devet vozila i mehanizacijom vršili čišćenje i bacali posipni materijal. (Balegem)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna interevencija gašenja požara. U ulici Hasan Kikića gorio je dimnjak na privatnoj kući. Interevencija je trajala od 17:25 do 18:10 sati. U gašenju požara učestvovala jedna vatrogasna posada sa pet vatrogasaca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -4°C (pri tlu -7°C), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost 96%, puše slab vjetar sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas oblačno i tmurno sa slabim snijegom. Krajem danai tokom noći postepena stabilizacija. Najviša dnevna temperatura zraka od -3 do -1°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika djelimično će se popraviti, osjetnije u drugom dijelu dana, ponajviše zbog prolaska pogoršanja i stabilnijeg vremena. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Neophodno je posvetiti veću pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature, izraženije u Bosni, dok će u Hercegovini probleme uzrokovati povremeno jača bura. Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati duže boravke na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube