Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.06.2024.

10/06/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 10.06.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:53 a zalazi u 20:37, obdanica traje 15:40 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 110 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac nisu imali intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila se teška saobraćajna nezgoda u Minici I u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, 1 osoba je zadobila lake tjelesne povrede, a o stepenu povreda 2 osobe ljekari se nije izjasnili.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 23 °C (u 7 h), pritisak 978 mb, relativna vlažnost vazduha 70 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i mogućnost slabe kiše povremeno.  Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 od 33 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka i povremene padavine, uz visoke temperature, lošije će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tokom poslijepodneva. Poželjno je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Sa noćnim satima malo ugodnije.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube