Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.06.2024.

13/06/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.06.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:52 a zalazi u 20:39, obdanica traje 15:47 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 79 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac jučer su izašli na intervenciju gašenja požara koji je izbio na vozilu na području Cerika. Izlazak na teren je trajao od 20:10 do 21:10 sati uz angažman 4 vatrogasca sa vozilom.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježeno je 1 krivično djelo nasilja u porodici.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 14 °C (u 7 h), pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 95 %, puše slab S-I vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno, povremeno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta, uz mogućnost kraćih sunčanih intervala krajem dana.  Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 od 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Tokom jutra poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji usljed nešto nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube