Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.10.2022.

19/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.10.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:00, a zalazi  18:02, obdanica traje 11:02 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 57 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Zbog planskih radova u srijedu, 19. oktobra 2022. godine, doći će do zastoja u isporuci električne energije sa trafo stanice 220/X kV Gradačac, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 9 do 10 sati bez struje će biti naselja Bare, Barišići, Jurići, Bjeljevina Donja i Gornja i Okanovići.

Od 10 do 11 sati bez struje će biti naselja Sibovac (vodovod) i Škorići.

Od 11 do 12 sati bez struje će biti naselja Zelinkići, Gibe, Huskići i Omeragići.

Od 13 do 14 sati bez struje će biti naselja Kerep, Srnice Donje, Vučkovci, Hrgovi Donji, Ormanica, Srnice Gornje, Biberovo Polje, Moštanica, Trnovci, Prijeko Brdo, Džakule, Jelovče Selo, Zelinja Donja i Srednja, Jasenica, Toke, Čuste, Lukavac Donji, Lukavac Pašin, Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Grabov Gaj i Avramovina.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je 1 krivično djelo provale u kuću i teške krađe i ulici Požaričkih branilaca, a 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 13 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 71 %, puše slab J-Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno i sunčano uz povremeno slabu naoblaku. Najviša dnevna temperatura od 20 do 22 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube