Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.01.2023.

27/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:06 zalazi u 16:52 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici 6. Bataljona (slijetanje s puta).

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Zimska služba – svi putni pravci su prohodni. Na terenu je pet radnih mašina. Posipni materijal bačen na dionicama u višim predjelima. (Balegem)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka 0 do 1°C. Visina snijega: 3 centimetra.

Biometeorološka prognoza: Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno slabijim padavinama i nižim temperaturama zraka, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, vezane uz njihove bolesti. Veći sadržaj vlage u zraku, dodatno će pojačati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube