Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.01.2024.

27/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:06, a zalazi u 16:52, obanica traje 9:46.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 50 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda u Vučkovcima sa materijalnom štetom bez povrijeđenih.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 6 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost vazduha 56 %, puše umjeren S-Z vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano uz povremeno slabu naoblaku u popodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 od 11 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša većim dijelom dana, uz više temperature i duže sunčane intervale. U ostatku zemlje, tokom prijepodneva su kod osjetljivih osoba moguće nešto izraženije tegobe, obzirom da će preovladavati hladno i tmurno vrijeme praćeno slabijim padavinama. Poželjno je djelimično reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. Sa stabilizacijom, drugi dio dana će posvuda biti ugodniji.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube