Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.09.2022.

29/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:34 zalazi u 18:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenata. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, tri djevojčice i devet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidantirana su tri slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu u ulici 7. bataljona bez vode su korisnici u ulicama 6. april, 7. bataljona i Hasan Durmiševića. Ekipa za otklanjanje kvara je na terenu.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 16°C, atmosferski pritisak 975 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa lokalnim kišnim padavinama. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Uz stabilnije vrijeme, opšta slika će biti ljepša u centralnim dijelovima zemlje. U Hercegovini, Krajini i dijelu Posavine, povremeni pljuskovi mjestimično praćeni južinom, remetiće osjet ugode i uzrokovati djelimično jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, nervoze, u noći problemi sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube