Najnovije vijesti

Sinoć otvorena manifestacija “ZIMSKI GRADačac”

17/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Sinoć otvorena manifestacija “ZIMSKI GRADačac”
KULTURA

Sinoć je u Gradačcu otvorena manifestacija “ZIMSKI GRADačac koja će trajati do 1. februara 2024. godine. Očekuje nas mnogo muzike, zabave i klizalište na platou gradačačke Skenderije. Organizatri ove manifestacije su Turistička zajednica grada Gradačca, JUCK “Ahmed Muradbegović” Gradačac, JP “Parkinzi” i Moto klub “Zmaj 1974” a partner je Grad Gradačac.

Na radost najmlađih, sinoć je na platou Skenderije otvorena i “Zimska čarolija” u organizaciji Centra za kulturu Ahmed Muradbegović. Sa mališanima se družila Kiki Klaun i prijatelji Miki Maus i Djed Mraz u predstavi “Iznenađenje iz paketića”.

“ZIMSKI GRADačac” sinoć je publici ponudio sjajan koncert grupe “Zabranjeno pušenje” na Trgu Alije Izetbegovića. Pored naših sugrađana uz muziku grupe “Zabranjeno pušenje” užvali su i posjetioci iz susjednih mjesta. Lijepo je bilo ponovo vidjeti veliki broj ljudi na jednom mjestu kako zajedno pjevaju i druže se podno bijele kule Husein-kapetana Gradaščevića.

„Zimski GRADačac 2023/24“ će ponuditi niz kulturnih, koncertnih i društvenih sadržaja sa velikim brojem učesnika te programa namijenjenih najmlađima, kao i doček Nove 2024. godine uz vatromet sa bijele kule Husein-kapetana Gradaščevića.

Iako je planirano da klizalište bude otvreno u subotu 16. decembra, zbog tehničkih problema i vremenskih prilika, ljubitelji klizanja na ledu će morati sačekati do sredine naredne sedmice. Prvi dan na gradačačkom klizalištu će biti slobodan i besplatan za sve zainteresovane.

Cilj manifestacije je da obogatimo turističku ponudu i da Gradačac postane značajna i prepoznatljiva turistička destinacija za sve naše građane i goste.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube