Najnovije vijesti

Sjajni rezultati „Pesnice od Bosne“ na Međunarodnom turniru u Somboru

26/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Sjajni rezultati „Pesnice od Bosne“ na Međunarodnom turniru u Somboru
Borilački sportovi

Članovi Kung Fu Wu Shu kluba “Pesnica od Bosne” Gradačac ostvarili izuzetne rezultate u Sanda borbama i Taolu formama na Otvorenom prvenstvu Srbije. Osvojili su ukupno 9 medalja, sedam zlatnih, jednu srebrenu i jedno bronzano odličje.

U Sanda borbama Amar Huskić i Anes Bilajac su zauzeli prvo mjesto, Amer Huskić drugo, dok je Muamer Zukić bio treći. Ostvarili su to izuzetnim borbama i požrtvovanošću, jer su se u polufinalnim i finalnim mečevima susreli sa protivnicima koji iza sebe imaju veliki broj osvojenih medalja u raznim borilačkim sportovima u full contaktu.

Borci “Pesnica od Bosne“ u Taolu formama su osvojili 5 zlatnih medalja i to: Osman Udvinčić, Hamza Ćosić, Vanes Zrnić, Ilma Ćosić i Anes Bilajac koji je proglašen najboljim učesnikom prvenstva.

Iz Kung Fu Wu Shu kluba “Pesnica od Bosne” Gradačac upućuju zahvalu organizatorima takmičenja na priređenoj dobrodošlici  i pravednom suđenju. Na Međunarodnom turniru koji je održan u Somboru, učestovali su takmičeri iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac/Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube