Najnovije vijesti

Sportski savez nije prepoznao rezultate Tarika Kadića?!

22/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Sportski savez nije prepoznao rezultate Tarika Kadića?!
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac uputio je Saopštenje za javnost u povodu dodjele priznanja na menifestaciji „Izbor sportiste Gradačca 2017.“ u oragnizaciji Sportskog saveza općine Gradačac.

 

U Saopštenju za javnost se navodi:

Sportski savez Općine Gradačac je na posljednjoj manifestaciji proglašenja najuspješnijih sportista u 2017. godini na najgrublji način diskriminirao rezultate Tarika Kadića i samim tim ga deklasirao kod dodjele priznanja za najuspješnije pionire našeg grada.

Tarik Kadić je u toku 2017. godine postigao sledeće rezultate:

a) Kantonalna karate liga za 2017. godinu prvo mjesto u tri različite kategorije. Borbe pojedinačno, kate pojedinačno i kata tim.

b) Državno karate prvenstvo za djecu do 14 godina. Tarik je u dvije različite discipline osvojio zlatnu i srebrenu medalju. Zlatna medalja kata tim dječaci 12-13 godina i srebrena kate pojedinačno dječaci 13 godina.

c) Reprezentativac je BiH u katama pojedinačno i ekipno. U sastavu reprezentacije BiH je učestvovao na 22. Balkanskom karate prvenstvu u Istanbulu, Turska.

d) 1. školsko državno karate prvenstvo osnovnih i srednjih škola. Tarik je u dvije različite discipline osvojio srebrenu i bronzanu medalju. Srebrenu medalju je osvojio u katama pojedinačno a bronzanu medalju u borbama pojedinačno.

e) 1. školsko balkansko karate prvenstvo. Tarik Kadić je u sastavu školske karate reprezentacije BiH učestvovao u dvije discipline. Kate pojedinačno i borbe pojedinačno gdje je osvojio zlatnu medalju i postao balkanski prvak u borbama do 45 kg.

f) Ostali rezultati – u toku 2017. godine je osvojio 39 medalja od toga 26 zlatnih, 9 srebrnih i 4 bronzane.

 

Ovim putem pitamo gospodu iz Sportskog saveza i članove žirija:

Kako vas nije stid da uzastopno od 2010. godine minimizirate rezultate našeg kluba?

Kako je moguće da svake godine pravite kardinalne greške kod izbora najuspješnijih?

Kako i po kojem pravilniku bodujete najuspješnije?

Kako nikad ne odgovorite na našu pismenu žalbu za vaše postupke?

Zašto nas nikad niste pozvali na bilo kakav sastanak a kamoli na skupštinu iako smo članovi Saveza od 2010. godine?

Kako je moguće da ste uvijek odbili učestvovanje Asmira Jahića u radu Saveza a na osnovu njegovih trenerskih rezultata je postao član Upravnog odbora Karate saveza TK i Karate saveza Federacije BiH?

Kako nikad niste javno objavili rad Saveza – sastanci, skupštine i slično?

Kako nikad niste objavili pravilnik po kojem bodujete najuspješnije?

Kako nam nikad niste dostavili Pravilnik o bodovanju najuspješnijih, iako smo od vas to trazili već prve godine članstva?

Zašto izbjegavate i degradirate nas kao sporstki kolektiv iako pravimo najbolje rezultate u historiji karate sporta u Gradačacu?

 

Poštovana gospodo,

do sad ste se nas iz karate sporta uvijek degradirali sa izgovorom kako karate nije olimpijski sport a sada kada je to konačno postao, onda ste odlučili na najokrutniji način da dokažete ko ste i šta ste. I to preko djeteta koji je, iskreno rečeno, najuspješniji karatista koji je ikad postojao u našem gradu. Sram vas bilo!!, poručuju u saopštenju iz KBS „Zmaj“ Gradačac.

 

I do sada smo pravili ovakva javna saopštenja i nikad niko nam iz Sportskog saveza nije dao odgovor.  Naravno, vjerovatno zato jer nemaju odgovor na svoje sramne postupke. Sve ovo je još više žalosno i jadno kad nagrađeni budu iz iste branše sporta a koji nemaju ni približne rezultate kao naš kolektiv, kao naš Tarik Kadić. Iskreno se nadamo da će gospoda iz Sportskog saveza nam dati odgovore na naša pitanja, a pogotovo na pitanje za Tarika Kadića koji je ikona karate sporta našeg grada. Dijete, dječak kojih sa svojih 14 godina osjeća gorčinu nepravde svojih sugrađana, dok mu se kolege, prijatelji i poznanici klanjaju kao dječaku koji je kompletan kao karatista, rekao je Asmir Jahić, trener i predjsednik KBS „Zmaj“ Gradačac.

 

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube