Najnovije vijesti

U Caffe baru „Cinema“ ugrađena toplotna pumpa uz sufinansiranje iz Budžeta Tuzlanskog kantona

07/03/2023 | objavio Radio Gradačac
U Caffe baru „Cinema“ ugrađena toplotna pumpa uz sufinansiranje iz Budžeta Tuzlanskog kantona
Sponzorisani sadržaji

Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je sredinom juna 2022. godine raspisalo Javni poziv za podnošenje prijava za sufinansiranje razvojih projekata u turizmu na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu. S tim u vezi, odobrena su bespovratna novčana sredstva u cilju inoviranja postojećih i razvoja novih atraktivnih sadržaja turističke ponude kao i razvoja turističke infrastrukture kako bi se ojačala konkurentnost turističkog sektora na području Tuzlanskog kantona.

Bespovratna sredstva odobrena su i za Caffe bar „CINEMA“, za uređenje i opremanje objekta, odnosno ugradnju toplotne pumpe. Projekat je usmjeren ka podizanju kvaliteta turističke infrastrukture u privatnom sektoru i podržan je u iznosu od 14.989,90 KM (ukupna vrijednost projekta je 29.979.85 KM).

Sufinansiranje je odobreno za projekat rekonstrucije sistema centralnog grijanja ugradnjom toplotnih pumpi. Ovo će doprinijeti lokalnom razvoju sa aspekta čišće sredine jer se korištenjem sistema toplotnih pumpi aktivno doprinosi čišćoj sredini. Sa aspekta povećanja posjetitelja, realizovani projekat će omogućiti njihov ugodniji boravak tokom toplog ljetnog perioda, kao i u periodu hladnih zimskih mjeseci. To će doprinijeti iskorištenosti kapaciteta naše bašte, koja se veže za centralni park u samom jezgru grada i raspolaže značajnim brojem mjesta. Planiranim dodatnim uređenjem bašte povećat će se broj mjesta za ugodan boravak turista i posjetitelja u našem gradu, i ljeti i zimi.

Caffe bar “Cinema” Gradačac

Comments are closed.

YouTube