Najnovije vijesti

U Gradačcu proslavljen blagdan Antunovo

16/06/2024 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu proslavljen blagdan Antunovo
GRADAČAC

Svečanom procesijom i svetom misom koju je, u koncelebraciji više svećenika, predvodio Vlč. Hrvoje Kalem, profesor fundamentalne teologije na KBF-u u Sarajevu, u Gradačcu je 13. juna proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog.

U svojoj nadahnutoj propovijedi vlč. Hrvoje Kalem govorio je o životnom putu sv. Antuna Padovanskog kojega posebno štuju i koji ima posebno mjesto u vjerskom životu Hrvata katolika Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Velečasni Kalem pozvao je vjernike da se vrate izvornim principima vjere i njenom svakodnevnom upražnjavanju.

Župnik župe sv. Marka Evanđeliste u Gradačcu vlč. Stjepan Didak zahvalio se vjernicima, posebice drugih župa koji su hodočastili u Gradačac da bi obilježili blagdan Antunovo.

Nakon sv. mise upriličen je zajednički pučki ručak uz višesatno druženje i bogat muzičko zabavni program.

Proslavi Blagdana Antunovo u Gradačcu prisustvovali su: Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli, Dragan Beljo, konzul RH u Orašju, gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić, predsjednik  Izvršnog odbora Medžlisa IZ Gradačac Haso Omerović, te sveštenik u hramu Svetog proroka Ilije u Gradačcu Nebojša Tovirac.

Blagdan sv. Antuna Padovanskog u Gradačcu se tradicionalno obilježava od sredine 19. stoljeća. Nekada se u Gradačcu na ovaj blagdan održavao, na daleko poznat, Gradačački vašar.

Radio Gradačac / Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube