Najnovije vijesti

ZA DALAL !!

23/10/2017 | objavio Radio Gradačac
ZA DALAL !!
Humanitarne akcije

Ćao raja ja sam Dalal, kćerka Hajrudina Omerovića iz Gradačca i majke Indire iz Bihaća.

Imam godinu i još nešto dana u kojima me je napalo jedno čudoviste a zove se leukemija, a ono opet ima taj svoj neki naziv AML M5 (akutna mijeloblastična leukemija).

Iii evo ja sam odlučila krenuti u borbu, imam svoju vojsku koja sve priprema, ali mi trebate i vi dragi moji Gradačačani…

Unaprijed vam se zahvaljujem!

Ljubav vam šalje #Dalicalavica❤💪

Poštovane komšije, ova prelijepa princeza se zove Dalal, kćerka Hajrudina iz Gradačca (Srnice Gornje) i Indire Omerović iz Bihaća.

26.09. je proslavila svoj prvi rođendan, a nekoliko dana poslije se razboljela i primljena na pedijatrijsku kliniku K.B. u Bihaću. 15.10. je prebačena u KBC Zagreb na dječiju hematologiju i onkologiju gdje joj je, nakon pretraga, postavljena dijagnoza AKUTNA MIJELOIČNA LEUKEMIJA-M5. To je teška bolest sa jako lošom prognozom, ali postoji mrvica nade.

Naš komšija Hajrudin i njegova supruga Indira, a i mi s njima vjerujemo u tu mrvicu. Liječenje će trajati dugo i koštat će mnogo, stoga Hajrudin i njegova supruga Indira mole sve one koji mogu da pomognu njihovom malom-velikom borcu da pobijedi ovu bolest i proslavi još puno rođendana.

Dragi moji, naša je komšijska dužnost da u ovakvim slučajevima kao mnogo puta do sada pokažemo svoju ljudsku stranu te pomognemo svome komšiji kad mu najviše trebamo.

Obzirom da je ovo aktivnost koja zahtijeva mnogo angažmana, jutros je formirana jedna ekipa mladih ljudi koji su iskazali jasnu želju da se uključe u akciju. Dogovoreno je da iskoristimo sve moguće potencijale kako bi ova akcija bila što uspješnija. Sutra krećemo da obiđemo svaku kuću u Srnicama Gornjim,  zatim sva privredna društva, javne ustanove, općinu i ostale nivoe vlasti, Islamsku zajednicu, medije i internet portale, udruženja građana…

Za sve informacije o toku akcije i načinu na koji možete pomoći možete se obratiti na telefon, viber ili messenger:
Mirsen Velagić +387-65-622-002
Amira Huskić +387-61-649-832
Selmir Karić +387-61-654-723

Radio Gradačac / Facebook: Selmir Karić 

Comments are closed.

YouTube