Najnovije vijesti

Za vikend manifestacija „Mionica nekad i sad“

17/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Za vikend manifestacija „Mionica nekad i sad“
KULTURA

Kulturno-zabavna manifestacija “Mionica nekad i sad” će se održati od 20. do 22. jula 2018. godine u Mionici 1. Ova manifestacija se uspješno organizuje već šestu godinu zaredom. U tri navedena dana na području mjesne zajednice Mionica 1 posjetioci će imati priliku da uživaju u raznim kulturno-zabavnim programima, izložbi fotografija kao i u sportskim takmičenjima.

– Ove godine je poseban akcent stavljen upravo na sportski dio programa, sa željom da se održi visok kvalitet takmičarskog turnira u malom fudbalu. Memorijalni turnir u sjećanje na dugogodišnjeg prijatelja i sportistu – Admir Zrnić Zrno – bit će odigran prva dva dana manifestacije (20. i 21. jula), a kao i prošle godine očekuje se velik broj ekipa. Kotizacija za učešće na turniru je 100 KM, dok je nagradni fond 2000 KM. Ove godine biće organizovani i turniri u šahu i stonom tenisu, poručuju organizatori

Kao i u prethodnih pet godina u kulturno-zabavnom programu će nastupiti nekadašnji i sadašnji izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a za kompletan doživljaj bit će zadužen bend “Condor”. Bit će to svojevrsna “igranka” po kojoj je ova mjesna zajednica bila nadaleko poznata.

Kao i prošle godine, kada je prvi puta organizovana, očekuje se veliko interesovanje mještana i posjetilaca za izložbu fotografija. Ove godine tema je – vjenčanja. Iz Organizacionog odbora manifestacije pozivaju mještane da ukoliko žele izložiti neke svoje fotografije, bez obzira da li se radi o starijim ili sadašnjim vremenima, da se obrate u prostorije Mjesne zajednice.

Kulturno-zabavni program održavat će se na poligonu malih sportova a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova program će se preseliti u prostorije nedavno rekonstruisane i uređene omladinske sale. 

Detalje o svemu možete pratiti na web stranici Mjesne zajednice Mionica 1 (http://www.mzmionica1.com), a za sve prijedloge, sugestije i upite možete se obratiti u prostorije Mjesne zajednice, ili na broj telefona: 061639931.

Radio Gradačac / MZ Mionica 1

 

Comments are closed.

YouTube