Najnovije vijesti

Završne pripreme za 49. Sajam šljive u Gradačcu

18/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Završne pripreme za 49. Sajam šljive u Gradačcu
GRADAČAC

U Turističkoj zajednici grada Gradačca vrše se završne pripreme za početak 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive koji će se održati od 24. do 27.08.2022. godine. Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši se analiza kvaliteta prijavljenih prozvoda za dodjelu sajamskih medalja.

U godini kada se pripremamo za jubilarno 50-to izdanje ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Turske. Ove godine ćemo među izlagačima imati nekoliko firmi iz Bosne i Hercegovine koje su lideri u pojedinim granama prehrambene industrije. Na sjamu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća, ističe Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

Na 49. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelji ove manifestacije kao što su Lactalis BH, Meggle, Agragold, Bimal, BH Telecom.

Partner sajma je Grad Gradačac. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumartsva FBiH.

I ove godine kolektivne izložbene štandove imat će firme, zanatlije i poljoprivredni proizvođači iz gradova Srebrenik  i Bijeljina, općina Modriča i Doboj-Istok, te članovi Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, Privredne komore TK i USK, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona  kao i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stučni i naučni sadržaji. Po peti puta biće organizovan i Međunarodni sajam pčelarstva, najavljuje Mešanović.

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizovana i tradicionalna „Plava noć“.

Radio Gradačac / Služba za informisanje “Sajam šljive 2022” / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube