Najnovije vijesti

Zbog deminiranja povremena obustava saobraćaja na putu Ledenice Donje–Požarike

13/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Zbog deminiranja povremena obustava saobraćaja na putu Ledenice Donje–Požarike
Civilna zaštita

U ponedjeljak, 12. marta, počela je nova sezona deminiranja na području općine Gradačac. Deminerska jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine otvorila je radilište u Ledenicama Donjim. Projekat deminiranja na lokalitetu Kikići je površine 75.099 metara kvadratnih.

 


Tokom izvođenja radova na deminiranju dolazit će se povremene polusatne obustave saobraćaja na lokalnom putu Ledenice Donje – Požarike, iz sigurnosnih razloga, obzirom da će se deminiranje vršiti u neposrednoj blizini saobraćajnice, te se sugeriše lokalnom stanovništvu na eventualno korištenje alternativnih pravaca ili na pridržavanju uputa pripadnika Oružanih snaga BiH koji budu vršili obustavu u saradnji sa PU Gradačac. Obustave će biti vršene samo radnim danom u vremenu od  08,00 do15,00 sati, saopćeno je iz Službe CZ Gradačac.


 

Jučer je nastavljena i aktivnost na deminiranju terena od kasetne municije u Tokama korištene tokom rata od 1992. do 1995. godine. I ovaj projekat na području Lukavca Gornjeg i Toka realizuju Oružane snage BiH. Radilište je otvoreno u avgustu 2017. godine i do sada je deminirana površina od 67.890 m2. Uništene su dvije neeksplodirane bombe i pronađeno 1067 dijelova koji ne sadrže eksploziv.

Novi deminerski zadaci u 2018. godini su otvoreni u prisustvu predstavnika BHMAC-a Regionalni ured Tuzla i predstavnika Službe civilne zaštite Gradačac.

Radio Gradačac / Služba CZ Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube