Najnovije vijesti

ZIMSKI GRADačac: Novogodišnji paketići za najmlađe

31/12/2023 | objavio Radio Gradačac
ZIMSKI GRADačac: Novogodišnji paketići za najmlađe
KULTURA

U prednovogodišnjem ozračju manifestacije „ZIMSKI GRADačac“ nastavljena je gradačačka „Zimska čarolija“. U petak (29.12.2023.) je u gradskom kinu organizovana novogodišnja dječija bajka – Šašavim brodom do kuće djeda mraza. Dejaca su uživala u novogodišnjoj predstavi u kojoj su glumili Hasan Sušić i Samina Mujkanović a spacijalni gost bio je Djed Mraz koji je podjelio prigodne poklončiće.

Članovi MK „Zmaj 1974“ iz Gradačca su trgu Alije Izetbegovića, kao i prethodnih godina, dijeliti novogodišnje paketiće za najmlađe stanovnike našeg grada. Podjeljeno je 724 novogodišnja paketića za 724 dječija osmjeha. I ove godine gradačačlki motoristi bili su u humanoj misiji. Posketili su i novogodišnjim paketićima obradovali najmlađe u Centru za razvoj inkluzivnih praksi u Srnicama Donjim i kuće za nazbrinutui djecu „Duga“, te članove udruženja „Kutak radosti“ i “Koraci nade“.

Iako umorni pored svih akcija i projekata  koje smo sproveli u  ovoj godini današnja je bila ona što je nama  najdraža ali opet i najteža. Kažu da će  dječiji osmijeh sve reći, da je samo taj osmijeh iskren i da samo u njemu nema skrivenih namjera. Kažu da samo taj osmijeh može reći da li si uspio ili ne. Sa današnjim danom mi smo presretni,a odgovor smo našli na njihovim licima, poručili su iz Moto kluba „Zmaj 1974“ Gradačac.

Večeras je doček Nove 2024. godine na trgu Alije Izetbegovića. Publiku će na novogodišnjem koncertu od 22 sata zabavljati TNT bend.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube