Najnovije vijesti

“Zlatna vrpca” u Gradačcu

26/09/2023 | objavio Radio Gradačac
“Zlatna vrpca” u Gradačcu
GRADAČAC

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” Tula obilježava kampanju “Zlatni septembar”. Tim povodm danas je u Gradačcu održana manifestacija “Zlatna vrpca”. Prisutnima se obratila predsjednica Udruženja “PIPOL” Tuzla, Amra Saračević

Podršku događaju dali su učenici i uposlenici gradačačkih osnovnih i srednjih škola. Među njima su bile i učenice Ekonomske škole JU MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac.

Udruženje “Zmajice” Gradačac kao partnersko udruženje rado se odaziva ovakvim i sličnim manifestacijama koje organizuje “PIPOL” Tuzla. Kako ističe Zijada Zrnić, predsjednica gradačačkih Zmajica, cilj ove i sličnih manifestacija je podizanje svijesti o malignim oboljenjima u dječijem dobu i obilježava se širom svijeta tokom mjeseca septembra.

Udruženje “PIPOL” kroz ovu jedinstvenu inicijativu nastoji proširiti svijest o važnosti borbe protiv dječjeg raka i istovremeno ukazati na neophodnost podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od leukemije i drugih malignih bolesti kao i njihovim porodicama.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube