Najnovije vijesti

Gradonačelnik upriličio prijem za gradačačke rukometaše i reprezentativca BiH Ibrahima Haseljića

01/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik upriličio prijem za gradačačke rukometaše i reprezentativca BiH Ibrahima Haseljića
GRADAČAC

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić priredio je prijem za rukovodstvo Rukometnog kluba Gradačac i našeg sugrađanina Ibrahima Haseljića, rukometnog reprezentativca  Bosne i Hercegovine.

Povod prijema je aktivno učešće Ibrahima Haseljića u historijskom uspjehu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je po prvi puta osigurala plasman na Evropsko prvenstvo. Podsjećamo, rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine biće 14. izdanje smotre najboljih evropskih ekipa na kojem će po prvi puta nastupiti i Bosna i Hercegovina. Ibrahim Haseljić je trenutno igrač slovenačkog RK Gorenje iz Velenja i igra na poziciji desnog krila.

Prijemu su prisustvovali predsjednik RK Gradačac Edin Zrnić, podpredsjednik Nahid Klopić, trener Dado Doborac i Denis Begović, predstavnik Društva pedagoga tjelesnog odgoja općine Gradačac.

Razgovaralo se o sjajnim rezultatima našeg mladog i uspješnog rukometaša, njegovim planovima za budućnost, te o klubu u kojem trenutno igra. Tema je bila i trenutno stanje u RK Gradačac i planovima za sljedeću sezonu. Gradonačelnik Dervišagić je obećao podršku gradačačkim rukometašima u okvirima svoje nadležnosti. Prema onome što se moglo čuti, i u narednom periodu nositelji svih aktivnosti Rukometnog kluba Gradačac biće “domaći kadar”, kako u igračkom, tako i u trenerskom segmentu. Prioritet su mladi igrači gradačačke škole rukometa na kojima će se bazirati budućnost ovog kluba, istakao je trener RK Gradačac Dado Doborac.

Radio Gradačac / gradacac.ba

Comments are closed.

YouTube