Najnovije vijesti

FOTO/VIDEO: Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

26/11/2019 | objavio Radio Gradačac
FOTO/VIDEO: Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine
GRADAČAC

Nizom aktivnosti u Gradačcu je obilježen Dan državnosti BiH. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prezentovane su historijske činjenice o obnavljanju državnosti Bosne i Hercegovine, a u Gradačcu je održana i centralna manifestacija Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Građani Bosne i hercegovine obilježili 76-tu godišnjicu obnavljanju državnosti Bosne i Hercegovine. Odluke Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a imaju historijsko značenje, a jedna od najvažnijih je opredjeljenje da je Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

Zvanične delegacije u Gradačcu odale su poštu i položile cvijeće na spomen obilježja žrtvama fašističkog terora i poginulim borcima NOR-a i šehidima, palim borcima i cvilnim žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Kao centralna manifestacija za područje Tuzlanskog kantona, u Gradačcu je održana Svečana akademiju Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata, čime je potvrđena uloga ovog grada i njegovih stanovnika u antifašističkom pokretu.

Još jednom je konstatovano kako su destruktivne snage prisutne u bh. društvu, što zahtjeva od mladih ljudi da preuzmu štafetu antifašizma i pokažu jasno opredjeljenje za jedinstvenu BiH.

 

 

 

Detaljnije u TV prilogu Radio Gradačca

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube