Najnovije vijesti

Karate klub “Tempo” Gradačac: Saopćenje za javnost

18/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Karate klub “Tempo” Gradačac: Saopćenje za javnost
Borilački sportovi

SAOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM PREDSTOJEĆEG SVJETSKOG PRVENSTVA U ČILEU

Poštovani sugrađani,

Na adresu našega kluba stigao je dopis od strane Karate saveza BiH sa spiskom takmičara za predstojeće SVJETSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I U21 koje će se održati u Santiago de Čile u periodu od 23. do 27.10.2019. godine. Sada možemo i zvanično potvrditi da se na tom spisku nalazi i naš najbolji takmičar Sadin Mulahalilovic, DRŽAVNI PRVAK u kategoriji borbe juniori do 68 kg!
Naš klub, kao i ostali klubovi u BiH, ima problema sa plaćanjem troškova nastupa na Svjetskom prvenstvu koje košta oko 6.000 KM. Dodatna otežavajuća okolnost je to što je rok uplate prve rate od 3.000 KM do petka 20.09.2019. godine do 12 sati. Klub se obratio gradonačelniku Gradačca da primi na prijem Sadina i pomogne oko finansiranja putovanja.

Moramo napomenuti da je Sadin JEDINI TAKMIČAR U HISTORIJI KARATE SPORTA U GRADAČCU KOJI JE U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI IZBORIO NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Zbog svega navedenog nadamo se i vjerujemo da ćemo biti podržani, jer da budemo iskreni, naš grad se ne može često pohvaliti učešćima naših sportista na najvećim planetarnim zvaničnim sportskim smotrama!

Ovim putem molimo sve potencijalne sponzore, privrednike Gradačca koji žele svoju reklamu vidjeti negdje u dalekom Čileu, ali i sve one koji su u mogućnosti pomoći da nas kontaktiraju.

Broj računa: 1610250037150077 – Raiffesen banka
Trener kluba: Mirza Ibrahimović 060 30 38 273

Ovo je san svakog sportiste, koji se možda samo jednom ostvaruje, a mi ćemo učiniti sve da Sadin ne propusti priliku za ostvarenjem istog!

Unaprijed se zahvaljujemo.

Radio Gradačac / Karate klub “Tempo” Gradačac

Comments are closed.

YouTube