Najnovije vijesti

Održana Smotra horova “Gradačac 2022”

20/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Održana Smotra horova “Gradačac 2022”
Koncerti/nastupi

Sinoć je u gradskom kinu održana Smotra horova “Gradačac 2022” u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Gradačac“. Publika je mogla uživati u horskom pjevanju i slušati neke od najljepših sevdalinki, tradicionalnih i narodnih pjesama iz Bosne i Hercegovine i regona kao i popularnim zabavnim pjesmama.

Na Smotri horova „Gradačac 2022“ nastupili su KUD “Stari grad Ključ” iz Ključa, Ženski vokalni ansambl “Kladanjke” Kladanj, Hor Udruženja “Žene Gradačca”, Vokalni ansambl Aktiva žena Gornja Tuzla i domaćini Ženski vokalni ansambl KUD „Gradačac“.

Veoma prijatno smo iznenađeni ovom večeri u Gradačcu, iako smo to očekivali jer smo i ranije dolazili. KUD „Stari grad Ključ“ nastupa gdje nas pozovu i uvijek smo rado viđeni. Nastupamo po čitavoj Bosni i Hercegovini, idemo po Švicarskoj, idemo u Austriju, u Sloveniju. Imamo folklor, hor, imamo čitav program za jedan cjelovečernji program. Ako nas pozovete opet ćemo doći, rekao je Husnija Javorić, predsjednik KUD „Stari grad Ključ“.

Predsjednik KUD „Gradačac“, Damir Kukuruzović, ističe da su zadovoljni organizacijom ovog kulturnog događaja u Gradačcu. Zahvalio se gostima učesnicima Smotre na dolasku i publici na podršci.

Veoma smo zadovoljni, prvenstveno odazivom publike, gosti su se odazvali i nastupili prigodnim repertoarom. Osjeća se jedno druženje, jedna ugodna atmosfera. Nadam se, a tako će sigurno i biti, da će ostati ove veze između kulturno-umjetničkih društava i u narednom periodu i da će se proširivati na neke druge aspekte saradnje. Još jednom bih u svoje ime i u ime KUD „Gradačac“ zahvali se svim građanima Gradačca i svim našim gostima što su odvojili vrijeme da uveličaju ovu našu petu Smotru horova, rekao je Damir Kukuruzović.

Smotra horova u Gradačcu završena je kompozicijom „Sejdefu majka buđaše“, zajedničkom izvedbom svih učesnika i publike.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube