Najnovije vijesti

Operacija kino u Gradačcu 21. i 22. septembra

17/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Operacija kino u Gradačcu 21. i 22. septembra
Kino

Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, izvan festivalskih datuma i s istom kvalitetom programa i produkcije, publici širom gradova u Bosni i Hercegovini nudi iskustvo gledanja festivalskih filmova! I sve to uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Idući ususret svojoj publici, Operacija kino ovog mjeseca nastavlja turneju i dolazi u Gradačac sa nagrađivanim filmovima ”Hladni rat” Pawela Pawlikowskog i ”Moje nevjerovatno ljetno sa Tes” Stevena Wouterlooda. Projekcije su u kompleksu Starog grada pored kule „Zmaja od Bosne“ a u slučaju lošeg vremena u Gradskom kinu.

21.09. u 21:00 HLADNI RAT (”Cold War”) Pawela Pawlikowskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Cannesu 2018. godine i uz ogroman interes publike svečano je otvorio prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015. osvojio Oscara za najbolji strani film za film “Ida”, koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

22.09. u 21:00 MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES (“My Extraordinary Summer With Tess”) debitantski je dugometražni film holandskog redatelja Stevena Wouterlooda. Temeljen na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene holandske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

Operacija kino se odvija u partnerstvu sa Ambasadom Švicarske u Bosni i Hercegovini i dm drogerie markt Bosna i Hercegovina.

O FILMOVIMA:

HLADNI RAT / COLD WAR

Pawel Pawlikowski

Poljska, Francuska, Velika Britanija, 2018, 82 min.

Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

Film HLADNI RAT govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivima, ali su ipak sudbinski predoređeni jedno za drugo.

 

 

MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS

Steven Wouterlood

Holandija, Njemačka, 2019, 84 min.

Uloge: Jennifer Hoffman, Guido Pollemans, Hans Dagelet

Obiteljska drama koja, istražujući obiteljske odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti. Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi.

Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 europskih filmova koji se moraju pogledati.

 

Radio Gradačac / Operacija kino / Foto: Operacija kino

Comments are closed.

YouTube