Najnovije vijesti

Potpisan Ugovor o rekonstrukciji 29 lokalnih puteva na području grada Gradačca

20/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Potpisan Ugovor o rekonstrukciji 29 lokalnih puteva na području grada Gradačca
GRADAČAC

Danas je u zgradi gradske uprave Grada Gradačac potpisan Ugovor o rekonstrukciji 29 lokalnih puteva. Vrijednost radova je oko 1,7 miliona KM. Sredstva su osigurana iz budžeta Grada Gradačac i učešće građana u iznosu od 20%. Uskoro se očekuje početak radova.
Podsjećamo, da je jučer Vlada FBiH ponovo odobrila 600.000 KM za projekte sanacije ulica Branilaca grada i 1. bataljona i dijela ulice Rasima Terzića u Gradačacu. Radi se o sredstvima za koje su Grad Gradačac i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija a na osnovu ranije provedenog javnog poziva, još u aprilu ove godine, potpisali Ugovor o načinu utroška odobrenih sredstava.
Pored ovoga, prošle sedmice potpisani ugovori o izgradnji dva lokalna putna pravca u Gradačcu. Ovim ugovorima Vlada FBiH je odobrila oko 300.000 KM za izgradnju pristupne saobraćajnice spomeniku „Ljiljan“ i lokalnog puta u MZ Mionica II. 
Završetkom ovih projekata stanje putne infrastrukture u Gradačcu će se znatno unaprijediti čime će se još više poboljšati uslovi življenja na području grada Gradačac saopćeno je iz gradske prave.

U nastavku možete pogledati kojih 29 ulica je obuhvaćeno Ugovorom o rekonstrukciji lokalnih ulica:

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube