Najnovije vijesti

Potpisan ugovor za provođenje mjera energetske efikasnosti objekta Gradskog kina

14/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Potpisan ugovor za provođenje mjera energetske efikasnosti objekta Gradskog kina
GRADAČAC

Krajem prošle sedmice u Gradačcu je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Gadskog kina u Gradačcu. Radovi će se odnositi na primjenu mjera energetske efikasnost što podrazumjeva zamjenu fasadne stolarije, krovnog pokrivača, utopljavanje stropne konstrukcije i izrada klimatizacije i ventilacije u cjelokupnom objektu, saopćeno je iz Gradske uprave.

Vrijednost radova iznosi 208.326,45 KM a finansiraju se uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i budžeta Grada Gradačac.

Nakon okončanja ove faze radova kroz projekat izgradnje mira PRO Budućnost, koji provodi CRS a finansira USAID, očekuje se i početak druge faze rekonstrukcije koja se odnosi na unutrašnje uređenje objekta. Procjenjuje se da će vrijednost ovih radova iznositi oko 130.000 KM.

Završetkom ovih radova Gradačac će dobiti jedan moderni i multifunkcionalni kulturni centar, objekat koji će odgovoriti na potrebe naših sugrađana. Korištenje objekta nakon sanacije bit će više otvoreno i upućeno  prema udruženjima,  inicijativama mladih i ostalim organizacijama koje svojim spektrom djelovanja u društvu  doprinose aktvizmu u zajednici, promociji pozitivnih vrijednosti, kulturnih i umjetničkih sadržaja.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube