Najnovije vijesti

Pri bh. respirator poslan na ispitivaje u Veliku Britaniju

04/11/2020 | objavio Radio Gradačac
Pri bh. respirator poslan na ispitivaje u Veliku Britaniju
Biznis

Kako ja za Radio Gradačac potvrdio Damir Hanić, zamjenik direktora TMD Group Gradačac, jučer je iz ove kompanije prvi bh. respirator poslan u Birmingham (UK) gdje će proći niz testiranja. 

U Engleskoj će se obaviti testovi na umjetnom pacijentu, rekao je Damir Hanić.

Ukoliko proizvod prođe odgovarajuće provjere bit će to još jedan važan korak za certificiranje proizvoda prema odgovarajućim standardima i regulativama te konačno dobijanje CE znaka i početka serijske proizvodnje.

Iz TMD Group su izdali saopćenje koje prenosimo u cijelosti:

U prethodnom periodu smo svjedoci raznih pozitivnih i negativnih komentara kada je u pitanju naš budući proizvod i prvi respirator proizveden u potpunosti angažovanjem naših stručnjaka iz TMD Group uz učešće i stručnjaka sa UKC Tuzla.

Danas za sve one koju su pored nas vjerovali u ovaj projekat imamo jednu historijsku vijest, ne samo za našu firmu već i širu društvenu zajednicu, a to je da prvi bh respirator odlazi u Birmingem (UK) gdje će proći niz testiranja. Najbitniji početni segment ka certificiranju je inicijalna potvrda o upotrebljivosti koju će Engleska kompanija dati nakon testiranja na umjetnim pacijentima.

Naravno od rezultata testiranja zavisi i brzina daljnje implementacije ostalih koraka do konačne serijske proizvodnje, čemu prethodi i kreiranje cjelokupne projektne tehničke dokumentacije,usklađivanje i  certificiranje proizvoda prema odgovarajućim standardima i regulativama i konačno dobijanje CE znaka.

Svakako pored rukovodstva i menadžmenta firme, velika zasluga za ovaj dosadašnji uspjeh pripada svim našim inžinjerima, radnicima i svima ostalima koji su uključeni u ovaj nesvakidašnji događaj, saopćeno je iz TMD Group Gradačac.

Radio Gradačac / TMD Group

Comments are closed.

YouTube