Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.01.2024.

05/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:19 zalazi u 16:26 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su  četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli period. Prvi dio dana ugodniji, uz stabilnije vrijeme i malo niže temperature zraka. Sa večernjim satima i približavanjem promjene, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Opšta slika će ponajprije biti lošija u Hercegovini i na zapadu, ali će se tokom noći djelimično pogoršati i u ostatku zemlje.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube