Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.01.2024.

11/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:17, a zalazi u 16:32, obdanica traje 9:15.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 47 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – Jučer od 8:25 do 9:30 sati posada PVJ od 3 vatrogasca sa 1 vozilom gasila je požar u ulici Zlatnih ljiljana na individualnom stambenom objektu, koji je izbio usljed kvara na elektroinstalacijama. Požar je uspješno ugašen i spriječeno njegovo dalje širenje. Jutros od 3:30 do 4:30 vatrogasci su gasili požar na PMV “Golf 4” u naselju Kozara. Požar je uspješno ugašen intervencijom 2 vatrogasca sa 1 vozilom.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – Nema zabilježenih događaja u protekla 24 sata u dnevnom biltenu.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -7 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost vazduha 96 %, puše slab Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano, ali hladno. Najviša dnevna temperatura vazduha od -3 od -1 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi, stoga bi hronični bolesnici i meteoropate sredinom dana trebali osjetiti djelimično olakšanje. U Bosni će izraženija naoblaka usporiti porast temperatura prije podne, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama, na zapadu i u Hercegovini sunčanije, toplije i ugodnije većim dijelom dana. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe stanovništva poput astmatičara, srčanih bolesnika, trudnica, djece i starijih.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube