Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.07.2023.

11/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.07.2023.
Servisne informacije

U Federaciji Bosne i Hercegovine i u Brčko Distriktu danas je dan žalosti zbog obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima sigurnosne zone UN-a u Srebrenici.

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:03 zalazi u 20:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 55 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Vučkovci i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 u mjestu Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka 32 do 34°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Uz vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, jutarnji sati će biti malo svježiji, potom uz porast temperatura zraka, ubrzo vruće i sparno. Neophodno je maksimalno prilagoditi aktivnosti i boravak na otvorenom tokom ugodnijih dijelova dana, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Nedostatak svježine u noći mogao bi također uzrokovati probleme sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube