Najnovije vijesti

Servisne informacije za 11.08.2023.

11/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 11.08.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:37 zalazi u 20:06 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 67 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno kriminalno djelo i dvije saobraćajne nezgode. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Vučkovci i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 u mjestu Hrgovi Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost 69%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uz temperature zraka primjerenije ovom dijelu godine. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube