Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.10.2023.

17/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.10.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:58 zalazi u 18:06 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Hazna sa materoijalnom štetom.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati R-465 a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara izazvanog gorenjem otpada u ulici Kadić Mahala u Gradačcu. Požar je gasila jedna vatogasna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. U toku su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulicama Kadić Mahala (dio), Ibrahima Kapetanovića (dio),  1. maj, Partizanske bolnice, 18. Hrvatske NOU brigade, Hasana Kikića i Husein-kapetana Gradaščevića (dio) u ukupnoj dužini  od 2.000 metara.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 10:00 do 14:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Jasenica.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 99%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro oblačno sa maglom. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 13°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popraviti. Nakon prohladnog i oblačnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje, u nastavku dana toplije, uz razvedravanje i sunčane intervale. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube