Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.08.2023.

20/08/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.08.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:47 zalazi u 19:51 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 106 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Evidentirana su dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C. Vrijeme danas umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilni atmosferski uvjeti u cijeloj zemlji uvjetovat će povoljne biometeorološke prilike. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu umora, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube