Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.10.2023.

24/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.10.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:07, a zalazi u 17:54 obdanica traje 10:47.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 78 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u napajanju električne energije.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira, a 2 događaja zabilježena su u rubrici “ostali događaji” dnevnog biltena.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 17 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost vazduha 60 %, puše slab J vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, malo do umjereno oblačno sa sunčanim periodima. Krajem dana povećanje naoblake sa kišom tokom noći. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 od 27 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana uz lošiju opštu sliku, usljed nadolazeće promjene vremena i pogoršanja koje će kulminirati tokom noći. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Uz još uvijek izraženo južno strujanje i natprosječne temperature zraka, poželjno je prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube