Najnovije vijesti

“Šetnjom kroz etno avliju” u srijedu 18. oktobra

13/10/2023 | objavio Radio Gradačac
“Šetnjom kroz etno avliju” u srijedu 18. oktobra
KULTURA

Dani evropskog naslijeđa, u okviru kojih se kroz manifestacije i programe u evropskim zemljama pa tako i u Bosni i Hercegovini, želi privući pažnja javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke evropske baštine se po obilježavaju drugu godinu u Javnoj ustanovi Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac.

Ove godine Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” će Dane evropskog naslijeđa u Tuzlanskom kantonu obilježiti podmanifestacijom “Šetnjom kroz etno avliju” u srijedu, 18.10.2023. godine, u Gradskom kinu s početkom u 19:00 sati. Ulaz je slobodan.

“Šetnom kroz etno avliju” imat ćete priliku vidjeti prezentaciju autohtonih jela sjeveroistočne Bosne koja će kuhati članice Udruženja građanki muslimanki “Sumejja” Gradačac i izložbu slika u etno stilu. U zabavnom programu poslušajte sevdalikne koje izvodi duo Dženana i Dženana, sopran i klavir a glumac Elmir Krivalić će nas voditi kroz etno avliju. 

Dani evropskog naslijeđa u Tuzlanskom kantonu obilježavaju se u periodu od 25. septembra do 19. oktobra 2023. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona koje realizuje devet ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona.

Radio Gradačac 

Comments are closed.

YouTube