Najnovije vijesti

Završena saobraćajnica “Krak 11” u Industrijskoj zoni

03/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Završena saobraćajnica “Krak 11” u Industrijskoj zoni
GRADAČAC

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrijskoj zoni – “Krak 11”.

Ukupna vrijednost radova je 372.466 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Federacije BiH u visini 250.000 KM (67,12 %) i budžeta Grada Gradačca u visini 122.466 KM (32,88 %). Dužina saobraćajnice je 266 m, što je još jedan korak ka kompletiranju saobraćajne infrastrukture u novoj industrijskoj zoni i obezbjeđenju uslova za dalji razvoj postojećih i otvaranje novih industrijskih objekata, a samim time i novih radnih mjesta.

Sredstva sa federalnog nivoa su obezbijeđena po osnovu javnog konkursa Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, za izgradnju poduzetničkih zona na koji je, sa već pripremljenom projektnom dokumentacijom, aplicirao Grad Gradačac (tada Općina Gradačac).

30. avgusta bio je krajnji rok prijava na novi javni konkurs Ministarstva u iste svrhe za 2019. godinu, na koji je Grad Gradačac također aplicirao sa projektom izgradnje nove saobraćajnice “Krak 7” uz sufinansiranje iz gradskog budžeta u procentu 34,01 %. Inače, u javnom konkursu Ministarstva se zahtjeva sufinansiranje kandidovanih projekata od strane jedinice lokalne samouprave u visini najmanje 30 % ukupne vrijednosti .

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube