Najnovije vijesti

Ispaljeno 96 protivgradnih raketa

05/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Ispaljeno 96 protivgradnih raketa
GRADAČAC

Nevrijeme koje je jučer poslijepodne i tokom noći zahvatilo i općinu Gradačac je bilo najozbiljnije i najzahtjevnije raketno dejtvo u ovoj godini. Kako je saopćeno iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”, na području grada Doboja, Brčko distrikta i još sedam općina ispaljeno je 96 raketa sa 27 protivgradnih stanica.

Naš Cicko Kirlić na mjernoj stanici Federalnog hidrometeorološkog zavoda izmjerio da je u Gradačcu za tri sata palo 49 litara kiše po metru kvadratnom. Iako je djelovala protivgradna odbrana, bilo je grada na području općine Gradačac.

Foto: Admir Mihreta Kukuruzovic (fb)

U saopštenju “Protivgradne preventive Republike Srpske” je navedeno da je jučer od 17.22 do 19.58 sati dejstvovalo 27 protivgradnih stanica na teritoriji Grada Doboja te općina Derventa, Modriča, Gradačac, Šamac, Pelagićevo, Brod, Vukosavlje i Brčko distrikta BiH.

Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite bio u punoj pripravnost od 16.09 do 22.12 časova na teritoriji Grada Doboj, Brčko distrikta i opština Prnjavor, Stanari, Petrovo, Derventa, Modriča, Gradačac, Vukosavlje, Šamac, Brod, Srbac, Pelagićevo i Donji Žabar. U ovogodišnjoj sezoni ispaljeno je ukupno 195 raketa, saopćeno je iz  J.P. “Protivgradna preventiva RS” a.d. Gradiška a prenosi Srna.

Danas će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić posjetiti u Novoj Topoli kod Gradiške Javno preduzeće “Protivgradna preventiva Republike Srpske”, gdje će razgovarati sa rukovodstvom ovog preduzeća, kao i sa rukovodstvom Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Radio Gradačac / Srna

Comments are closed.

YouTube