Najnovije vijesti

Osigurana značajna sredstva za rekosntrukciju gradskih ulica u Gradačcu

30/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Osigurana značajna sredstva za rekosntrukciju gradskih ulica u Gradačcu
GRADAČAC

Grad Gradačac je u proteklom period aplicirao prema Federalnom ministartsvu prometa i komunikacija sa zahtjevom za odobrenje izgradnje dva putna pravca (sanacija ulice Branilac grada i ulice I bataljona i dijela ulice Rasima Terzića). Danas je na sjednice Vlade Federacije BiH usvojen Program utroška sredstava “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti” gdje se nalaze i gore navedene ulice.

Osim ovih sredstava, Odlukom o odobrenju zaduženja Grada Gradačac kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine za realizaciju Projekta vodosnabdijevanja  koja je usvojena na sjednici Gradskog vijeća Gradačac, a koju prate Grant sredstva WBIF u iznosu od 500.000 eura, obezbijeđena su  značajna sredstva za rekonstrukciju gradskih ulica nakon izmjene azbest-cementne mreže.

Ovim sredstvima planirana je rekonstrukcija gradskih ulica: 1. mart, Hasana Kikića, Hadžiefendijina te dijela ulica Rasima Terzića i Branilaca grada.

Također važno je napomenuti da u narednom period se očekuje raspisivanje javne nabavke Grada Gradačac za saobraćajnu infrastrukturu koja je planirana budžetom Grada Gradačac za 2023. godinu u iznosu od 1.520.000,00 KM za 29 pravaca.   

Planirano je da tokom ove i naredne godine, u rekonstrukciju lokalnih puteva iz različitih izvora bude uloženo oko 6 miliona KM, saopćeno je iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube