Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.06.2024.

20/06/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.06.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:53 a zalazi u 20:42, obdanica traje 15:49 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 79 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac jučer su od 12:20 do 13:30 sati gasili požar na niskom rastinju i nelegalno odloženom otpadu pored puta Okanovići – Čardak, uz angažman posade od 4 vatrogasca sa 1 vozilom.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-1.9 u Vučkovcima i Lukavcu Donjem u kojima su dva lica lake tjelesne povrede konstatvane u UKC Tuzla. 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 27 °C (u 7 h), pritisak 988 mb, relativna vlažnost vazduha 70 %, puše slab Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura vazduha od 34 od 36 °C.

Biometeorološka prognoza – Usljed visokih temperatura koje će nepovoljno djelovati na ljudski organizam, biometeorološka prognoza bit će relativno nepovoljna širom zemlje. Na sjeveroistoku zemlje će opća slika biti nešto lošija. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Hronični bolesnici, starije osobe i djeca trebaju maksimalno reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Zbog manjka svježine tokom noći mogući su problemi sa snom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube