Najnovije vijesti

VIDEO/AUDIO: Zvijezda počela pripreme za proljetni dio prvenstva

15/01/2018 | objavio Radio Gradačac
VIDEO/AUDIO: Zvijezda počela pripreme za proljetni dio prvenstva
Nogomet

Prozivkom igrača i prvim treningom Zvijezda je danas započela pripreme za drugi dio prvenstva 1. lige FBiH.

U prelaznom roku Zvijezdu su napustila 4 igrača, a u klub je stigao Omar Pršeš iz Olimpica. Prema riječima šefa stručnog štaba Zvijezde Nermina Šabića, u narednom periodu očekuje se dolazak još nekoliko igrača koji će pojačati konkurenciju u ekipi u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH.

Uprkos lošim vremenskim uslovima i snijegu koji je padao veći dio dana, prva ekipa je zajedno sa igračima iz omladinskog pogona obavila prvi trening na pomoćnom igralištu.

Jesenje šampione je na početku priprema dočekala i pozdravila grupa najvjernijih navijača koji će ih i u proljetnom dijelu bodriti na domaćem, ali i gostujućim terenima.

Podsjećamo, Zvijezda je jesenji šampion 1. lige FBiH sa 33 boda, a u stopu je prate Sloga iz Simin Hana sa 32 i Olimpic iz Sarajeva sa 31 bodom. Prema najavama, očekuje se interesantna utrka do poljednjeg kola za ulazak u Premijer ligu, a na početku proljetnog dijela prvenstva, u 16. kolu koje se igra 3. marta, Zvijezda će ugostiti ekipu Igmana iz Konjica. Zvijezda ima povoljan raspored obzirom da će u ovo dijelu prvenstva igrati 8 utakmica pred domaćom publikom, a od prva četiri susreta tri su na stadionu Banja Ilidža. Nakon Igmana, Zvijezda putuje u Simin Han na megdan Slogi, prvom pratiocu na tabeli, a zatim je domaćin ekipama Metalleghe B.S.I. iz Jajca i Slavenu iz Živinica.

Optimizma u stručnom štabu i upravi, među igračima i navijačima, ne nedostaje, pa se s nestrpljem očekuje nogometno proljeće u Gradačcu.

Za Radio Gradačac je danas, o odlasku igrača i pojačanjima, očekivanjima od nastavka prvenstva i planu priprema, govorio Nermin Šabić, šef struke Zvijezde, a kompletan razgovor možete poslušati u video prilogu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube