Najnovije vijesti

Vlada TK: 142.000 KM za regulaciju Gradašnice i rad prečistača otpadnih voda

18/07/2017 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK: 142.000 KM za regulaciju Gradašnice i rad prečistača otpadnih voda
Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost za Program ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u tekućoj godini. Općini Gradačac je za troškove izvođenja radova regulacije rijeke Gradašnice u dužini od 300 m – faza IV odobreno 120.436 KM. Istom Odlukom za subvencioniranje potrošnje električne energije i hemikalija za rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda odobreno je 22.237 KM.

U skladu sa Programom korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta Vlada je dala saglasnost za finansiranje izrade Studije i karte upotrebne vrijednosti zemljišta za područje općine Gradačac. U tu svrhu bit će izdvojeno 16.333 KM.

Besplatni udžbenici za sve prvačiće

Kako bi osigurala besplatne udžbenike za sve učenike prvih razreda u osnovnim školama, Vlada TK zadužila je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija da unutrašnjom preraspodjelom osiguraju nedostajuća sredstva od 90.000 KM za sufinansiranje hitne nabavke udžbenika. Donacija u kantonalni Budžet od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u iznosu od 106.250 KM bit će usmjerena za nabavku bespatnih udžbenika za učenike prvih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe.

Radio Gradačac/Foto:Odjel za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube