Najnovije vijesti

Srednjoškolci, prijavite se za ljetni kamp AktivKULT 2018 na jezeru Vidara !!

08/08/2018 | objavio Radio Gradačac
Srednjoškolci, prijavite se za ljetni kamp AktivKULT 2018 na jezeru Vidara !!
Udruženja građana

Udruženje KULT Gradačac u saradnji sa Lokalnim timom Gradačac Asocijacije srednjoškolaca u BiH i Vijećem mladih Općine Gradačac organizuje tradicionalni ljetni kamp AktivKULT 2018, ove godine pod nazivom “Five days to make changes”.
Kamp će se održati u periodu od 15. do 19. avgusta u Gradačcu, na području Omladinskog trening centra, pored obale jezera Vidara.
Poziv je otvoren svim srednjoškolcima koji žele da rade na sebi, postanu aktivni građani i samim tim uđu u svijet aktivizma i čari koje on nudi.
Želimo da kroz program kampa na inovativan i nama sopstven način pružimo što više znanja i vještina iz sljedećih oblasti: timski rad, liderstvo, komunikacija, psihološko stanje kod tinejdžera, javno zagovaranje, umjetnost i kreativno stvaralaštvo. Pored tematskih dana kampa i intenzivnog rada pružit ćemo mladima priliku da na našem kampu započnu i svoje prve aktivističke korake.


Ono što nudimo našim gostima jeste da nauče nešto novo kroz jedan interaktivan način, upoznaju se sa iznimno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem i znamenitostima Gradačca i svu stečenu motivaciju prenesu u svoje gradove gdje će organizovati događaje koji će direktno uključiti mlade u aktivniji rad lokalne zajednice s puno pozitivnih promjena koje će poboljšati položaj samih mladih.
Troškove puta, smještaja i hrane snose organizatori!
Zato, što čekaš? Pokreni se! Budi baš ti promjena koju ljudi žele da vide u svijetu, ovo je prava prilika za tebe i ne smiješ je propustiti!
Rok za prijavu je do 12.08.2018. godine do 12:00 sati.

Radio Gradačac / Udruženje KULT Gradačac

Comments are closed.

YouTube